recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Turkse pide met kip en pistachenootjes

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - gerookte kipfilet (300 gram)
  • - komkommer (1 )
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - griekse/turkse yoghurt (200 ml)
  • - gepelde pistachenootjes (50 gram)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - turkse pidebroden (2 )
  • - citroen (1 )
  • - rode ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Snijd de ui in flinterdunne ringen.
  • 3 Pers de citroen uit.
  • 4 Marineer de uiringen 15 minuten in het citroensap.
  • 5 Halveer de pides en snijd ze open.
  • 6 Meng de sambal door de helft van de olijfolie en bestrijk de snijvlakken hiermee.
  • 7 Rooster de stukken brood onder de hete grill goudbruin.
  • 8 Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin.
  • 9 Leg de stukken brood op vier borden en strijk de yoghurt erover uit.
  • 10 Neem een halve krop sla en snijd deze in reepjes.
  • 11 Snijd de komkommer in blokjes.
  • 12 Snijd de gerookte kipfilet in plakjes.
  • 13 Verdeel de ijsbergsla, komkommer, uiringen en kipfilet erover.
  • 14 Klop de overige olijfolie door het citroensap en druppel de dressing over de broden.
  • 15 Strooi de pistachenootjes erover.
  • 16 Lekker met zwarte olijven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.