recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Twee kleuren chocolademousse

Nagerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - sinaasappellikeur (2 eetlepels)
  • - sinaasappels (3 )
  • - witte chocolade (100 g)
  • - suiker (100 g)
  • - slagroom (250 ml)
  • - melk (100 ml)
  • - pure chocolade (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de pure chocolade in stukjes; Snijd de witte chocolade in stukjes.
  • 2 Smelt de pure chocolade met de helft van de melk al roerende in een kom boven een pan met kokend water.
  • 3 Laat iets afkoelen.
  • 4 Klop de slagroom stijf met de helft van de suiker en spatel vervolgens de helft van dit mengsel door de chocolade.
  • 5 Laat de mousse in de koelkast opstijven.
  • 6 Maak op dezelfde manier mousse van witte chocolade door gebruik te maken van de andere helft van het mengsel.
  • 7 Snijd dunne reepjes schil van de sinaasappels en kook ze 10 minuten in de afgemeten hoeveelheid water met de andere helft van de suiker.
  • 8 Laat ze uitlekken.
  • 9 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 10 Schep bollen chocolademousse in coupes en leg de sinaasappel ertussen.
  • 11 Garneer met sliertjes sinaasappelschil.
  • 12 Wijntip: Cream sherry.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.