recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Uiensoep met salie en kaaswafeltjes

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - bloem (0.5 eetlepel)
  • - geraspte oude kaas (100 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - uien (250 gram)
  • - kippenbouillon (750 ml)
  • - salie (3 takjes)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Meng de bloem met wat versgemalen zwarte peper door 50 g kaas en schep vier bergjes kaas op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 4 Bak de kaaswafeltjes in de oven in 6-8 minuten knapperig.
  • 5 Laat ze afkoelen.
  • 6 Fruit de uien zachtjes glazig in een pan met de helft van de olijfolie.
  • 7 Voeg de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • 8 Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • 9 Roer dan de resterende kaas erdoor en pureer alles met een staafmixer tot een mooi licht gebonden soep.
  • 10 Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 11 Verwarm de rest van de olijfolie in een steelpan en bak de salieblaadjes tot ze omkrullen en gaan geuren.
  • 12 Schep de soep in rechte glazen of diepe borden en leg in het midden een bergje salieblaadjes.
  • 13 Leg een kaaswafeltje op het glas of op de rand van het bord.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.