recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Utrechtse spritsen

Bijgerecht
16 personen
40 min
Ingrediënten
  • - ei (1 )
  • - geraspte citroenschil (2 theelepels)
  • - bloem (200 gram)
  • - fijne kristal suiker (115 gram)
  • - zachte roomboter (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Klop in een kom de zachte boter en suiker met de handmixer tot een luchtige en bleke crème.
  • 3 Schep de bloem met een flinke snuf zout en de citroenrasp erdoor.
  • 4 Klop een ei los en voeg de helft van het ei toe.
  • 5 Kneed alles tot een samenhangend zacht deeg.
  • 6 Voeg als het deeg te zacht is nog een beetje bloem toe, want de spritsen mogen tijdens het bakken niet uitlopen.
  • 7 Is het deeg erg stug, voeg dan nog wat van het ei toe.
  • 8 Doe het deeg in de spuitzak.
  • 9 Draai deze goed dicht en spuit op de bakplaat zigzaggend een lange reep deeg van 4-6 cm breed.
  • 10 Spuit, als dat kan, nog zo’n zelfde reep deeg op de bakplaat.
  • 11 Zorg voor voldoende afstand.
  • 12 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de spritsen in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
  • 13 Snijd de koekrepen direct uit de oven in koekjes van vijf cm breed en laat ze op een rooster afkoelen.