DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Varkens-spareribs met ui en paprika

Hoofdgerecht Gemiddeld 55 minuten
(5)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Gaar de spareribs in 40 minuten in de oven. Leg de spareribs vervolgens in de braadslede. Stap 2 Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten met zaadjes. Snijd de paprika’s in de lengte in lange repen van 1 cm breed. Stap 3 Verdeel de repen paprika met de uipartjes, tijm en rozemarijn tussen de spareribs. Schenk het sinaasappelsap erover en besprenkel met de helft van de olijfolie. Dek de braadslede af met aluminiumfolie. Stap 4 Zet de braadslede aan de zijkant van de barbecue en laat de spareribs in 30-40 minuten gaar worden. Bestrijk de spareribs met de overige olijfolie en rooster ze op het barbecuerooster in nog 5-10 minuten bruin en knapperig. Stap 5 Zet ook de braadslede met groente zonder folie nog 5-10 minuten op de barbecue en laat het vocht verdampen. Serveer de spareribs met de groenten en een barbecuesaus.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - aluminiumfolie
Voedingswaarden (per portie)
Energie 525 kcal
Eiwit 32 g
Koolhydraten 30 g
Vet 30 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden
bbqgrillbarbecueslowcookingspareribsnazomerbbqreceptenbarbecuevlees