recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensfilet met paprika uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - vleesbouillon (100 ml)
  • - gele paprika (2 stuks)
  • - rode paprika (2 stuks)
  • - sjalotjes (250 gram)
  • - varkensfilet (750 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - verse tijmblaadjes (2 eetlepels)
  • - knoflook (5 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Pers iets meer dan de helft van de tenen knoflook uit en meng er de helft van de tijm met de paprikapoeder, wat zout en versgemalen zwarte peper en iets meer dan de helft van de olijfolie door.
  • 2 Wrijf het stuk vlees royaal in met dit mengsel en leg het in een grote braadslede.
  • 3 Snijd de overige tenen knoflook in plakjes.
  • 4 Pel de sjalotjes en snijd de paprika in repen.
  • 5 Verdeel de plakjes knoflook, sjalotjes en paprikarepen rond het vlees.
  • 6 Strooi de andere helft van de tijm met nog wat zout en peper erover en druppel er de resterende olijfolie over.
  • 7 Schenk de bouillon op de bodem.
  • 8 Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 175 °C.
  • 9 Laat het vlees in 50 minuten mooi bruin en gaar worden.
  • 10 Houd het vlees en de groente warm in een schaal in de uitgeschakelde oven.
  • 11 Kook het braadvocht in de braadslede op het vuur in tot een mooie jus.
  • 12 Serveer het vlees in stevige plakken op warme borden en schep de groente ernaast.
  • 13 Lekker met dikke frieten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.