recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensfiletlapje met appel en mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse of diepvries dille (2 eetlepels)
  • - alpro soja cuisine (1 pakje)
  • - appels (2 )
  • - vloeibare margarine (25 g)
  • - mosterd (2 eetlepels)
  • - varkensfiletlapjes (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Knip de verse of diepvries dille fijn.
  • 2 Wrijf het vlees in met zout en peper en bestrijk de lapjes dun met mosterd.
  • 3 Verhit de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de filetlapjes in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • 4 Keer ze regelmatig.
  • 5 Schil de appels, steek de klokhuizen eruit en snijd elke appel in 6 plakken.
  • 6 Houd het vlees op een bord warm onder aluminiumfolie.
  • 7 Bak de plakken appel in het bakvet in 3-4 minuten bruin en gaar.
  • 8 Schep ze op het vlees.
  • 9 Roer de rest van de mosterd en de Alpro Soja Cuisine door het bakvet en verwarm dit al roerende tot een mooie saus ontstaat.
  • 10 Roer de dille erdoor.
  • 11 Leg de filetlapjes op warme borden, leg de plakken appel erop en schep de saus erover.
  • 12 Wijntip: Zachte rode wijn, bijvoorbeeld Syrah uit Zuid-Afrika of Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.