recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensfiletlapjes met mediterrane linzen

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - volkorenbrood (4 sneetjes)
  • - varkensfiletlapjes (4 )
  • - zwarte olijven zonder pit (8 )
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (2 theelepels)
  • - tomaten (4 )
  • - linzen (uit blik) (2 blikjes)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - bosuitjes (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snij de bosui in stukjes van 1 cm, hak de knoflook fijn, laat de linzen uitlekken, snij de tomaat in stukjes en snij de zwarte olijven in vieren.
  • 2 Smoor de bosui en knoflook in 2/3 van de olijfolie zachtjes 3 minuten.
  • 3 Schep de linzen, tomaten, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en olijven erdoor.
  • 4 Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en smoor de groente in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Wrijf het vlees in met zout en peper en bestrijk de lapjes met de overige olijfolie.
  • 6 Bak het vlees in een hete koekenpan in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • 7 Schep de linzen in diepe borden en leg de varkensfiletlapjes erop.
  • 8 Serveer het brood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.