recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensfiletrollade met bier

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - bier (200 ml)
  • - bospenen (8 )
  • - boter (50 gram)
  • - varkensfiletrollade (675 gr) (1 )
  • - mosterd (3 eetlepel(s))
  • - donkere basterdsuiker (1 eetlepel)
  • - paprikapoeder (3 theelepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • 4 Schil de bospeen en snijd in stukken van 3 cm.
  • 5 Meng in een kommetje de knoflook met de paprikapoeder, suiker en mosterd.
  • 6 Wrijf de rollade rondom in met zout en versgemalen peper en wrijf de rollade daarna in met het mosterdmengsel.
  • 7 Verwarm de boter in een wijde braadpan tot de belletjes wegtrekken en bak de rollade in 6-8 minuten rondom bruin.
  • 8 Leg de rollade in een braadslede.
  • 9 Schep de stukken wortel door het bakvet en schep ze met het bakvet rond de rollade.
  • 10 Schenk het bier erbij.
  • 11 Schuif de braadslede in de oven en braad in 40-50 minuten gaar.
  • 12 Bedruip de rollade regelmatig met het braadvocht.
  • 13 Laat de rollade 5 minuten op een plank onder aluminiumfolie rusten.
  • 14 Schep de wortels in een schaal en kook het braadvocht in een steelpan in tot een lekkere jus.
  • 15 Snijd de rollade in dunne plakken en serveer ze dakpansgewijs op warme borden.
  • 16 Schep er wat jus over en geef de wortels erbij.
  • 17 Lekker met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.