recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensgies

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - bladpeterselie, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - verse munt, in reepjes (1 eetlepel)
  • - nootmuskaat
  • - slagroom (125 ml)
  • - champignons (250 gram)
  • - vleesfond (200 ml)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - magere varkenslappen (500 gram)
  • - uien, in dunne partjes (2 )
  • - boter (40 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de helft van de boter in een braadpan en fruit de uien in vijf minuten zachtjes glazig.
  • 2 Snij het vlees in blokjes van vier cm.
  • 3 Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 4 Schep de blokjes door de uien en bak ze rondom bruin.
  • 5 Strooi de bloem erover en bak nog twee minuten.
  • 6 Voeg dan de fond toe en verwarm al roerend.
  • 7 Stoof het vlees afgedekt in een uur zachtjes gaar.
  • 8 Snij de champignons in vieren.
  • 9 Verwarm tegen het eind van de stooftijd de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
  • 10 Roer de slagroom en de champignons door het vlees en warm nog even door.
  • 11 Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat en roer de munt en peterselie erdoor.