recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkensgies

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - bladpeterselie, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - verse munt, in reepjes (1 eetlepels)
  • - nootmuskaat
  • - slagroom (125 ml)
  • - champignons (250 gram)
  • - vleesfond (190 ml)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - magere varkenslappen (500 gram)
  • - uien, in dunne partjes (2 )
  • - boter (40 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de helft van de boter in een braadpan en fruit de uien in vijf minuten zachtjes glazig.
  • 2 Snij het vlees in blokjes van vier cm.
  • 3 Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 4 Schep de blokjes door de uien en bak ze rondom bruin.
  • 5 Strooi de bloem erover en bak nog twee minuten.
  • 6 Voeg dan de fond toe en verwarm al roerend.
  • 7 Stoof het vlees afgedekt in een uur zachtjes gaar.
  • 8 Snij de champignons in vieren.
  • 9 Verwarm tegen het eind van de stooftijd de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
  • 10 Roer de slagroom en de champignons door het vlees en warm nog even door.
  • 11 Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat en roer de munt en peterselie erdoor.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.