recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Varkenslapjes met abrikozen en spitskool

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - couscous (250 gram)
  • - vleesbouillon (200 ml)
  • - spitskool (1 )
  • - ui (1 )
  • - gedroogde abrikozen (125 gram)
  • - varkenslapjes (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de tenen knoflook en meng deze in een diep bord met paprikapoeder, komijn en olijfolie.
  • 2 Snij de varkenslappen in grove stukken.
  • 3 Wentel de stukken vlees erdoor en leg ze in een braadpan.
  • 4 Bak ze in 10 minuten rondom bruin.
  • 5 Snij de ui in partjes en spitskool in brede repen.
  • 6 Verdeel de abrikozen, ui en spitskool tussen het vlees in de braadpan.
  • 7 Roer het restant van het knoflookmengsel door de bouillon en schenk deze over het vlees met de groente.
  • 8 Stoof het gerecht met de deksel schuin op de pan in 30 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Bereid de couscous volgens de aanwijzigen.
  • 10 Serveer de stoofpot met de couscous.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.