DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Vegetarische smashburger

Hoofdgerecht Gemiddeld 30 minuten
(5)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verhit de barbecue. Schil de pastinaken en schaaf in dunne plakken. Meng de plakken in een kom met 3 el barbecuesaus en laat ten minste 15 minuten marineren. Stap 2 Bak de plakken pastinaak in 5-10 minuten gaar en knapperig op de barbecue. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Stap 3 Snijd de ui in plakken. Druk de burgers plat met een spatel. Bestrijk de ‘smashburgers’ met de resterende barbecuesaus en bak ongeveer 7 minuten op de barbecue. Stap 4 Keer regelmatig. Bak de plakken ui op de barbecue gaar tot mooie grillstrepen ontstaan. Stap 5 Snijd de mozzarella in plakjes en laat uitlekken op keukenpapier. Leg 1 minuut voor de burgers klaar zijn, plakjes mozzarella op de burger en laat smelten. Stap 6 Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster het brood 1-2 minuten op het rooster van de barbecue. Stap 7 Was de sla en snijd de tomaten in plakken. Beleg de onderste helft van de broodjes met sla. Stap 8 Leg hierop de burger, plakjes tomaat, plakken gebakken ui, het pastinaakspek en de zoetzure augurk. Bestrijk de bovenste helft van de broodjes royaal met cocktailsaus. Stap 9 Leg op de burgers en serveer.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - barbecue
Voedingswaarden (per portie)
Energie 497 kcal
Eiwit 23 g
Koolhydraten 52 g
Vet 19 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden
bbqbarbecuereceptenbbqburger