Ga naar de hoofdinhoud

Vegetarische smashburger

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verhit de barbecue. Schil de pastinaken en schaaf in dunne plakken. Meng de plakken in een kom met 3 el barbecuesaus en laat ten minste 15 minuten marineren. Bak de plakken pastinaak in 5-10 minuten gaar en knapperig op de barbecue. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de ui in plakken. Druk de burgers plat met een spatel. Bestrijk de ‘smashburgers’ met de resterende barbecuesaus en bak ongeveer 7 minuten op de barbecue. Keer regelmatig. Bak de plakken ui op de barbecue gaar tot mooie grillstrepen ontstaan. Snijd de mozzarella in plakjes en laat uitlekken op keukenpapier. Leg 1 minuut voor de burgers klaar zijn, plakjes mozzarella op de burger en laat smelten. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster het brood 1-2 minuten op het rooster van de barbecue. Was de sla en snijd de tomaten in plakken. Beleg de onderste helft van de broodjes met sla. Leg hierop de burger, plakjes tomaat, plakken gebakken ui, het pastinaakspek en de zoetzure augurk. Bestrijk de bovenste helft van de broodjes royaal met cocktailsaus. Leg op de burgers en serveer.
Aanvullende benodigdheden - barbecue
Voedingswaarden (per portie)
Energie 497 kcal
Eiwit 23 g
Koolhydraten 52 g
Vet 19 g
Waarvan verzadigd 8 g
Trefwoorden bbqbarbecuereceptenbbqburger