recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Veldslastamppot met rookworstspiesjes

Hoofdgerecht
2 personen
25 min
Ingrediënten
  • - satéstokjes (4 )
  • - veldsla (75 g)
  • - melk (1 dl)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - sjalotjes (3 stuks)
  • - kerstomaatjes (8 )
  • - rookworst (1 )
  • - kruimige aardappelen (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en snijd in stukken; Pel de sjalotjes en snijd in vieren stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in water met zout in ± 15 minuten gaar.
  • 3 Snijd de rookworst in 24 dikke plakken.
  • 4 Steek aan de satéstokjes om en om stukjes rookworst, tomaatjes en stukjes sjalot.
  • 5 Bestrijk de spiesjes met olijfolie en rooster ze onder een hete grill in 5 minuten bruin, keer ze regelmatig.
  • 6 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en de helft van de olijfolie erdoor, zodat een smeuïge puree ontstaat.
  • 7 Schep de veldsla erdoor en warm de stamppot nog even goed door.
  • 8 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 9 Schep de stamppot in twee diepe borden en leg de spiesjes erop.
  • 10 Wijntip: Sappige rode wijn (Beaujolais, Chianti, Roussillon).