recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Venkelsalade met blauwe kaas

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - halve walnoten (50 gram)
  • - danablu of andere blauwe schimmelkaas (150 gram)
  • - rucola en/of veldsla (50 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - venkelknol (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Was de venkelknol en snijd de punten van de venkelstelen, snijd het venkelgroen ertussen uit.
  • 2 Schaaf de venkelstelen en de venkelknol met een mandoline of schaaf in flinterdunne plakjes.
  • 3 Klop in een kom de wijnazijn met de olie, wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • 4 Schep de venkel erdoor en laat 15 minuten staan.
  • 5 Verdeel de rucola en/of veldsla over borden en verdeel hierover de venkelsalade met de dressing.
  • 6 Breek de kaas in brokjes en leg ze met de walnoten op de salade.
  • 7 Lekker met geroosterd brood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.