recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verfijnd aardappeltaartje met gebakken paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - verse basilicumblaadjes (15 g)
  • - cantharellen (100 g)
  • - kastanjechampignons (250 g)
  • - olijfolie extra vergine met truffelaroma (4 eetlepels)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - Crème fraîche (125 ml)
  • - diepvries roomboterbladerdeeg (8 plakjes)
  • - (rode) aardappelen in de schil (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Boen de (rode) aardappelen in de schil goed schoon; Ontdooi de diepvries roomboterbladerdeeg; Snijd de rode uien in dunne ringen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • 3 Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes.
  • 4 Leg steeds 2 plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot vierkanten van 15 x 15 cm.
  • 5 Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk de crème fraîche erop.
  • 6 Verdeel de aardappel en ui erover.
  • 7 Maal er wat zout en peper boven en druppel de helft van de truffelolie over.
  • 8 Bak de taartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Bak de paddenstoelen in een koekenpan met de andere helft van de truffelolie in 3-4 minuten op hoog vuur bruin en gaar en laat het vocht verdampen.
  • 10 Leg de taartjes op warme borden, schep de paddenstoelen in het midden en leg de basilicumblaadjes in het midden.
  • 11 Wijntip: Een volle witte wijn, zoals Mâcon Villages Grandes Vignes of Kleinrivier Chardonnay.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.