recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse mosselen met witbier en zomergroenten

Hoofdgerecht
3 personen
25 min
Ingrediënten
  • - mosselvocht (100 ml)
  • - grove mosterd (2 eetlepels)
  • - witbier (150 ml)
  • - verse mosselen (2 kg)
  • - bospenen (3 )
  • - venkelknol (0.5 )
  • - peultjes (75 gram)
  • - bosuitjes (2 )
  • - verse dille (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de bospenen en snijd deze in plakjes.
  • 2 Snijd de venkelknol in blokjes en snijd de bosui in stukken van twee centimeter.
  • 3 Hak de verse dille fijn en halveer de peultjes.
  • 4 Spoel de mosselen onder koud stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 5 Gooi kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik tegen het werkvlak niet vanzelf dicht gaan weg.
  • 6 Leg de mosselen in een grote hapjespan en verdeel de groenten en dille erover.
  • 7 Schenk het bier erbij.
  • 8 Kook de mosselen afgedekt op matig hoog vuur 6 tot 8 minuten tot alle schelpen open staan, schud de pan af en toe.
  • 9 Schep de mosselen en groenten in diepe borden.
  • 10 Meng de mosterd met het mosselvocht tot een dipsausje en zet dit in kleine schaaltjes bij de borden op tafel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.