recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse pesto van basilicum

Bijgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - parmezaanse kaas (25 gram)
  • - pijnboompitten (2 volle eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - verse basilicum (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn.
  • 2 Rasp de Parmezaanse kaas.
  • 3 Doe het basilicum (met steeltjes) en de knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in de blender en voeg iets minder als de helft olijfolie, wat zout en versgemalen peper toe.
  • 4 Of gebruik een hoge kom en een staafmixer.
  • 5 Pureer alles tot een rulle saus.
  • 6 Voeg geleidelijk de rest van de olijfolie toe tot het een smeuïge saus wordt.
  • 7 Lekker door spaghetti, op crostini en gedruppeld over carpaccio, vleeswaren en salades.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.