recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse tomatensaus (basisrecept)

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse tijm of oregano, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - rijpe tomaten (750 gram)
  • - knoflook (fijngehakt) (1 teen)
  • - ui, fijngesnipperd (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem.
  • 2 Voeg de ui en knoflook toe en bak vier minuten op zacht vuur tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken.
  • 3 Let op dat ze niet bruin worden.
  • 4 Snijd intussen de tomaten in stukjes en voeg ze met de kruiden aan het uimengsel toe.
  • 5 Bak ze twee minuten en roer regelmatig.
  • 6 Doe dan de deksel op de pan en laat de tomaten in een kwartier zachtjes sudderen tot ze zacht zijn en hun vocht loslaten.
  • 7 Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot een mooi gladde saus.
  • 8 Laat het zo nodig nog maximaal tien minuten inkoken tot de dikte goed is.
  • 9 Voeg als de saus erg zuur is een theelepel suiker toe.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.