recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse tomatensoep met mozzarella en basilicum

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - water (400 ml.)
  • - basilicum (4 takjes)
  • - kleine mozzarellabolletjes (1 zakje)
  • - tomaten (500 gram)
  • - olijfolie, extra vierge (4 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de rijpe tomaten in stukken.
  • 2 Laar de mozzarellabolletjes goed uitlekken.
  • 3 Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in een soeppan met de helft van de olijfolie.
  • 4 Voeg de tomaten toe en bak ze heel even mee.
  • 5 Maal er wat zwarte peper boven en voeg zout toe.
  • 6 Voeg het water toe, breng het geheel aan de kook en laat de tomatensoep nog 6-8 minuten zachtjes koken.
  • 7 Pureer het geheel met de staafmixer tot een rulle soep.
  • 8 Warm de soep nog heel even door voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  • 9 Schep de tomatensoep in diepe borden en leg in het midden een klein bergje van mozzarellaballetjes en basilicumblaadjes.
  • 10 Druppel nog wat olijfolie in de soep.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.