recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Verse tomatensoep met tortellini

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - rijpe tomaten (500 g)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - groentebouillon (750 ml)
  • - koelverse tortellini (250 g)
  • - verse basilicum (2 takjes)
  • - verse parmezaanse kaas (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met kaasstengels.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de rijpe tomaten in stukjes; Snijd de verse basilicum in reepjes.
  • 3 Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes aan.
  • 4 Schep de tomaat en kruiden erdoor en bak ze 2-3 minuten zachtjes mee.
  • 5 Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken.
  • 6 Kook intussen de tortellini in een pan met ruim kokend water volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 7 Pureer met een staafmixer de tomaten met bouillon tot een gladde, licht gebonden soep.
  • 8 Breng de soep pittig op smaak met zout en peper.
  • 9 Schep de soep in diep borden en leg in het midden enkele tortellini.
  • 10 Strooi het basilicum en de kaas erover.
  • 11 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals Soave of Sauvignon Blanc.
  • 12 Vervangtip: U kunt ook oude kaas gebruiken in plaats van parmezaanse kaas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.