recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Virginia beenham uit de oven

Hoofdgerecht
5 personen
65 min
Ingrediënten
  • - kruidnagels (4 )
  • - sinaasappel (1 )
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - honing (2 eetlepel(s))
  • - whisky (2 eetlepel(s))
  • - zachte boter (25 gram)
  • - beenham naturel (600 gram) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 175 °C.
  • 2 Laat de beenham op kamertemperatuur komen.
  • 3 Boen de sinaasappel schoon.
  • 4 Roer in een kom de boter met de whisky, honing, mosterd en wat zout en peper tot een glad mengsel.
  • 5 Wrijf de beenham rondom in met het grootste deel van het botermengsel en leg de ham in een braadslede.
  • 6 Snijd de sinaasappel in 4-6 dunne plakken en steek deze met een kruidnagel op de ham vast.
  • 7 Bestrijk de sinaasappelplakken met de rest van het botermengsel.
  • 8 Schuif de braadslede in het midden van de oven en bak de ham in 40-50 minuten gaar.
  • 9 Leg de ham uit de oven op een plank en laat het vlees onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  • 10 Schenk het water in de braadslede, roer de aanbaksels los, schenk dit vocht in een pan en kook alles in tot een licht gebonden jus.
  • 11 Neem de plakken sinaasappel van de ham.
  • 12 Snijd de ham in plakken en leg deze dakpansgewijs op warme borden.
  • 13 Leg er een plak sinaasappel naast en schep er wat jus over.
  • 14 Lekker met broccoli en gebakken aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.