recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Visempanada met boerenkool

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (2.5 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - chilipoeder (0.5 theelepels)
  • - panklare boerenkool (300 gram)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (1 pakje)
  • - koolvisfilets (diepvries) (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Zorg ervoor dat het deeg en de vis ontdooid is.
  • 3 Snipper de ui en pers de knoflook.
  • 4 Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in een hapjespan met olijfolie.
  • 5 Schep de chilipoeder en boerenkool erdoor en laat de kool al omscheppend slinken.
  • 6 Voeg de tomatenpuree, het water en wat zout en peper toe en smoor de boerenkool in 10 minuten gaar.
  • 7 Verdeel de plakjes deeg in een stapeltje per persoon en rol ze uit tot rondjes van 25 cm.
  • 8 Schep de boerenkool erop.
  • 9 Wrijf de stukken vis in met zout en peper en leg ze op een kant van de deegrondjes.
  • 10 Klap de lapjes deeg dubbel en druk de rand met een vork dicht.
  • 11 Bak de empanada's op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.