recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Visempanada met boerenkool

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (2.5 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - chilipoeder (0.5 theelepels)
  • - panklare boerenkool (300 gram)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (1 pakje)
  • - koolvisfilets (diepvries) (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Zorg ervoor dat het deeg en de vis ontdooid is.
  • 3 Snipper de ui en pers de knoflook.
  • 4 Fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in een hapjespan met olijfolie.
  • 5 Schep de chilipoeder en boerenkool erdoor en laat de kool al omscheppend slinken.
  • 6 Voeg de tomatenpuree, het water en wat zout en peper toe en smoor de boerenkool in 10 minuten gaar.
  • 7 Verdeel de plakjes deeg in een stapeltje per persoon en rol ze uit tot rondjes van 25 cm.
  • 8 Schep de boerenkool erop.
  • 9 Wrijf de stukken vis in met zout en peper en leg ze op een kant van de deegrondjes.
  • 10 Klap de lapjes deeg dubbel en druk de rand met een vork dicht.
  • 11 Bak de empanada's op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.