recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Viskoekjes met broccoli en wortel

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kruimige aardappelen (800 gram)
  • - koolvisfilet (400 gram)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - ei (1 )
  • - zure room (2 eetlepels)
  • - olie (4 eetlepels)
  • - broccoli (400 gram)
  • - winterwortel (400 gram)
  • - bosuitjes (3 )
  • - halfvolle melk (150 ml)
  • - zout (1 theelepel)
  • - water (75 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snij deze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 3 Pureer de vis in de keukenmachine en meng de kerrie, zout en het ei erdoor.
  • 4 Vorm het mengsel tot koekjes en bak deze in een anti-aanbakkoekenpan met 1/3 van de olie in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Snij roosjes van de broccoli en snij snij de stronk in plakjes.
  • 6 Snij de winterwortel in plakjes en snij de bosui in stukjes van 4cm.
  • 7 Roerbak de broccoli, wortel en bosui 3 minuten in een wok met 1/3 hete olie.
  • 8 Voeg 75 ml water met wat zout en peper toe en laat de groenten gaar worden.
  • 9 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk, 1/3 olie en wat zout en peper tot een smeuïge puree.
  • 10 Serveer de viskoekjes met de groenten en puree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.