recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Vispakketje met spitskool

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - diepvries kabeljauw filets (500 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - prei (1 )
  • - spitskool (500 gram)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in flinterdunne plakjes.
  • 2 Snijd de spitskool in dunne reepjes en de prei in flinterdunne ringen.
  • 3 Pers en rasp de sinaasappel.
  • 4 Laat de kabeljauw ontdooien.
  • 5 Kook de aardappelplakjes in 4-5 minuten beetgaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 6 Spreid per persoon een groot stuk bakpapier uit en leg de aardappelplakjes in het midden.
  • 7 Meng de spitskool in een kom met de prei, peterselie, sinaasappelrasp en een deel van het sap.
  • 8 Verdeel de groente over de aardappel.
  • 9 Wrijf de stukken vis in met zout, peper en mosterd en leg ze op de groenten.
  • 10 Sprenkel er wat sap over.
  • 11 Vouw de pakketjes dicht, zet ze op de bakplaat in de oven en bak ze in 20 minuten gaar.
  • 12 Serveer de pakketjes opengevouwen op borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.