recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Vleestomaten gevuld met vis uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - veldsla (1 zak)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - uien (2 )
  • - toscaanse visfilet (400 gram)
  • - vleestomaten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de uien in dunne partjes en de visfilet in kleine stukjes.
  • 3 Snijd de bolle kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit.
  • 4 Laat het uitholsel in een zeef uitlekken en vang het vocht op.
  • 5 Vul de tomaten met de vis en zet ze in een ovenschaal.
  • 6 Schep de uipartjes om met 1/3 deel olie en verdeel ze rond de tomaten.
  • 7 Schenk het tomatenvocht erover.
  • 8 Bak de tomaten in de oven in 20-25 minuten gaar.
  • 9 Bak de krieltjes in een hapjespan met 2/3 deel olie afgedekt in 10 minuten gaar en bruin.
  • 10 Schep ze regelmatig om.
  • 11 Verdeel de veldsla over borden en zet de tomaten in het midden.
  • 12 Geef de krieltjes erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.