Ga naar de hoofdinhoud

Volkorenpita met kipkebab en yoghurtsaus

4 personen Eenvoudig 25 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Meng het kipgehakt met de mix voor kip pikant. Draai het gehakt tot worstjes van 50 gram per stuk en druk ze iets plat en zet apart. Rasp de schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Hak de dille fijn en meng samen met de rasp en de helft van het sap door de Griekse yoghurt. Snijd de rode ui in halve ringen van een ½ cm dik. Snijd de ijsbergsla grof en snijd de komkommer in plakjes. Meng de ui, ijsbergsla en komkommer met het overige limoensap en olie. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet een grillpan in met olie en verhit op hoog vuur. Grill het gehakt 2 minuten op één zijde, draai het vuur laag en gaar de worstjes 4 minuten verder op de andere zijde. Snijd de pita open en vul met de salade en kebabworstjes. Vouw de pita dicht en serveer met de yoghurtsaus.
Bekijk hoe je dit recept maakt In onze video leggen wij je stap voor stap uit wat je moet doen om dit recept op tafel te krijgen. Eet smakelijk!
Aanvullende benodigdheden - grillpan
Voedingswaarden (per portie)
Energie 438 kcal
Eiwit 39 g
Koolhydraten 19 g
Vet 22 g
Waarvan verzadigd 7 g
Trefwoorden vleesreceptenpitakipkebab