recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Volkorenspaghetti met geroosterde paprikasaus en gehakt

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 grm)
  • - geroosterde paprika (uit pot) (4 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - volkorenspaghetti (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Bak het gehakt in een koekenpan op hoog vuur rul en meng de paprikapoeder met wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Snijd de paprika's in stukjes.
  • 5 Smoor in een pan met olijfolie de ui, knoflook en paprika met het pastakookvocht in 8 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Pureer de groente met een staafmixer tot een gladde saus.
  • 7 Laat de spaghetti in een vergiet uitlekken.
  • 8 Schep de rucola er luchtig door.
  • 9 Verdeel de pasta over diepe borden en schep de paprikasaus erop.
  • 10 Strooi het rulgebakken gehakt erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.