Recepten

Warme witlofsalade

6 personen Gemiddeld 15 minuten Bijgerecht

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Zet weg en gebruik de hete koekenpan om de spekjes knapperig te bakken. Snijd de witlof in kwarten en verwijder de kern. Schil de appels. verwijder het klokhuis en snijd de appels in parten. Houd de Granny Smith appels apart van de Goudreinet. Besprenkel de witlof en appel met olijfolie. Verwarm de grillpan tot gloeiendheet. Grill de witlof tot deze verkleurd is. Grill de partjes Goudreinet appel, maar laat de Granny Smith appel rauw. Meng met de garde de dressing van wijnazijn, grove mosterd, extra vierge olijfolie en de honing. Verdeel de rucola melange, lauwwarme witlof, partjes appels, spekjes en gemengde noten over een grote schaal en schenk de dressing erover.
Aanvullende benodigdheden - grillpan
Voedingswaarden (per portie)
Energie 229 kcal
Eiwit 7 g
Koolhydraten 14 g
Vet 15 g
Waarvan verzadigd 3 g
Trefwoorden recepten
'