recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wilde perziken met mascarpone, vanille en tijm

Nagerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - suiker (40 gram)
  • - boter (40 gram)
  • - wilde perziken (8 )
  • - tijm (1 theelepel)
  • - mascarpone (4 eetlepels)
  • - vanillestokje (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het vanillestokje open en schraap met een mes het merg eruit.
  • 2 Roer het vanillemerg door de mascarpone, samen met de tijm.
  • 3 Snijd de perziken overlangs door de helft en verwijder de pit (dat gaat het beste door de helften in tegengestelde richting te draaien).
  • 4 Smelt de boter in een grote koekenpan en verdeel de suiker er strooiend over.
  • 5 Bak de perziken circa zes minuten op de gesneden kant.
  • 6 Haal de perziken uit de pan en leg ze op kleine bordjes.
  • 7 Leg op ieder bord een schepje tijm-mascarpone.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.