recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Winterrisotto met varkensfiletlapje

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepel)
  • - geraspte 30+ kaas (25 gram)
  • - varkensfiletlapjes (4 )
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - kippenbouillon (900 ml)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knolselderij (400 gram)
  • - ui (groot) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui fijn.
  • 2 Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes.
  • 3 Bak de ui en knolselderij 2-3 minuten zachtjes in een hapjespan met de helft van de olijfolie.
  • 4 Schep de rijst erdoor en bak alles al omscheppend tot de korrels glanzen.
  • 5 Schenk de helft van de bouillon erbij en kook de rijst 10 minuten zonder deksel, roer regelmatig.
  • 6 Roer de doperwtjes erdoor en kook het gerecht in nog 10 minuten tot een smeuïge risotto, voeg tijdens het koken scheut voor scheut de rest van de bouillon toe.
  • 7 Wrijf de varkensfiletlapjes in met zout, versgemalen peper en olijfolie en bak ze in een grillpan in 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze na 3-4 minuten.
  • 8 Roer de kaas door de risotto.
  • 9 Schep in diepe borden een bergje risotto met het vlees erop en strooi de peterselie erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.