Recepten

Winterse buddhabowl

4 personen Gemiddeld 20 minuten Lunch

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp de winterpeen. Schil en rasp de rode biet, maar houd apart van de wortel. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van 3 el olijfolie, het citroensap, peper en zout. Schep de wortel om met de helft van de dressing en de biet met de rest van de dressing. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de boerenkool met de knoflook en 2 tl baharat 5 minuten. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de groenteballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de yoghurt op smaak met de citroenrasp, de rest van de baharat, zout en peper. Schep de quinoa in een schaal en verdeel achtereenvolgens de wortel, biet, boerenkool en groenteballetjes erover. Garneer met de Griekse yoghurt.
Aanvullende benodigdheden - rasp
Voedingswaarden (per portie)
Energie 656 kcal
Eiwit 24 g
Koolhydraten 56 g
Vet 34 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden vegetarischwintersrecepten
'