recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Winterse goulash met zuurkool

Hoofdgerecht
4 personen
150 min
Ingrediënten
  • - water (250 ml)
  • - zure room (4 eetlepels)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - tafelaardappelen (500 gram)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - paprikapoeder (1.5 eetlepel)
  • - magere runderlappen (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de runderlappen in blokjes van 4 cm.
  • 3 Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
  • 4 Snijd de winterwortel in blokjes.
  • 5 Fruit de ui in een braadpan met tweederde van de olijfolie glazig.
  • 6 Bak het vlees met de paprikapoeder en tomatenpuree 2-4 minuten mee.
  • 7 Voeg dan het water met wat zout toe en stoof het vlees afgedekt 2 uur op heel zacht vuur, zo nodig met een vlamverdeler onder de pan.
  • 8 Voeg de aardappel en wortel toe en stoof de goulash in nog 30 minuten gaar.
  • 9 Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en schep de zuurkool met een beetje water erdoor.
  • 10 Stoof de zuurkool in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 11 Schep de zuurkool in het midden van diepe borden en schep de goulash erop.
  • 12 Schep de zure room erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.