recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Winterse stoofpot met linzen

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - vleesbouillon (750 ml)
  • - gedroogde linzen (200 gram)
  • - groene kool (400 gram)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - knolselderij (300 gram)
  • - uien (2 )
  • - braadworsten (4 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui in partjes.
  • 2 Snijd de knolselderij in blokjes.
  • 3 Snijd de groene kool in brede repen.
  • 4 Verhit de margarine in een braadpan en bak de braadworsten in 6 minuten rondom bruin.
  • 5 Leg ze op een bord.
  • 6 Bak de ui, knolselderij en paprikapoeder 2-3 minuten in het bakvet.
  • 7 Schep de groene kool en linzen erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 8 Stoof de linzen en groenten in 30-40 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Snijd de braadworsten in dikke plakken en schep ze door de stoofpot.
  • 10 Warm het gerecht nog 5 minuten zachtjes en breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Serveer de stoofpot in diepe borden.
  • 12 Geef er eventueel brood bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.