Ga naar de hoofdinhoud

Winterse tomatensoep met stokbrood caprese

4 personen Gemiddeld 45 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Houd 3 tomaten apart. Snijd de resterende tomaten in kwarten en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Pel de uien en snijd in kwarten. Pel de knoflook en hak grof. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in stukken. Meng de tomaten met de uien, knoflook en paprika op de bakplaat en besprenkel met de olie. Schep om met het paprikapoeder. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel 2 takjes oregano over de groente. Rooster de groente 25 minuten. Schep halverwege om. Breng 1,5 liter water aan de kook. Verwijder de takjes oregano van de groente. Voeg de geroosterde groente toe aan de pan en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de macaroni toe en laat de pasta in de soep in 10 minuten op laag vuur beetgaar koken. Bak indien nodig het stokbrood af (of gebruik een vers stokbrood). Snijd het stokbrood elke 3 cm diagonaal in, maar niet door. Snijd de resterende tomaten en mozzarella in plakjes. Beleg de inkepingen van het stokbrood met een plakje tomaat, mozzarella en een blaadje oregano. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Bak het gevulde stokbrood in 3 - 5 minuten in de oven tot de tomaat warm is en de mozzarella smelt. Serveer het stokbrood bij de winterse soep. Garneer met extra fijngesneden oregano.
Aanvullende benodigdheden - bakplaat- bakpapier- staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 680 kcal
Eiwit 28 g
Koolhydraten 87 g
Vet 22 g
Waarvan verzadigd 10 g
Trefwoorden vegetarischtomaatgerechtvegareceptenvegasoupvegasoep