Ga naar de hoofdinhoud

Winterstoofpot met spruitjes en pompoen

4 personen Gemiddeld 25 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon en kruis ze bij het stronkje in. Snijd de verse worst in stukken van 2 cm. Snijd de ui in partjes. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de stukken worst al omscheppend in 3-4 minuten rondom bruin. Schep de spruitjes, uipartjes en pompoenblokjes door de stukken verse worst en strooi de tijm met wat zout en versgemalen peper erover. Bak 3-4 minuten. Schenk het bier langs de rand van de pan erbij en laat het geheel zonder deksel nog 5-7 minuten zachtjes smoren tot de groenten en het vlees gaar zijn. Laat een deel van het vocht verdampen. Lekker met dikke sneden volkoren Batardbrood.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 325 kcal
Eiwit 16 g
Koolhydraten 12 g
Vet 24 g
Waarvan verzadigd 7 g
Trefwoorden pompoenstoofpotspruitjeswinterstoofpotJanuaristevigekostkoken met bierslowcookingrecepten