recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witlofschotel met kip

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - gedroogde tijm (1 theelepel)
  • - witlof (6 struikjes)
  • - gebraden kipfilet (vleeswaar) (12 plakjes)
  • - magere kwark (250 gram)
  • - geraspte jong belegen 30+ kaas (100 gram)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - water (150 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Fruit de ui en knoflook met de tijm in een hapjespan met de helft van de olijfolie zachtjes glazig.
  • 5 Halveer de struikjes witlof in de lengte en leg ze tussen de ui.
  • 6 Schenk het water erbij en smoor de witlof in 10 minuten beetgaar, laat het vocht verdampen.
  • 7 Wikkel elk struikje witlof in een plakje kipfilet.
  • 8 Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
  • 9 Meng de kwark en kaas met het laatste stoofvocht en wat zout en peper.
  • 10 Schep de saus over de witlof.
  • 11 Bak de witlofschotel in de oven in 20 minuten bruin.
  • 12 Bak de krieltjes in een koekenpan met de rest van de olie in 10 minuten afgedekt gaar en bruin, schep ze af en toe om.
  • 13 Serveer de krieltjes bij de witlof.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.