recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witte aspergesoep met zalm

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse dille (1 eetlepel)
  • - gerookte zalm (100 gram)
  • - nootmuskaat
  • - slagroom (200 ml)
  • - eierdooier (1 )
  • - kippenbouillon (500 ml)
  • - witte asperges (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: staafmixer.
  • 2 Leg de asperges één voor één op een plank.
  • 3 Schil ze met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperge steeds een slag.
  • 4 Schil de onderkant net iets dikker.
  • 5 Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges.
  • 6 Snijd de asperges tot aan de kopjes in stukjes van 1 cm.
  • 7 Zorg dat alle kopjes even lang zijn.
  • 8 Doe de stukjes asperge in een pan en schenk de bouillon erbij.
  • 9 Breng aan de kook en kook de stukjes in 10-12 minuten op matig hoog vuur gaar.
  • 10 Kook intussen de aspergekopjes in een steelpan met ruim kokend water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar.
  • 11 Laat ze in een zeef uitlekken.
  • 12 Klop in een kom de eidooier los met de slagroom.
  • 13 Pureer de aspergestukjes in de bouillon met de staafmixer tot een mooi gladde, lichtgebonden soep.
  • 14 Schenk het roommengsel erbij en meng alles nog even goed met de staafmixer.
  • 15 Verwarm de aspergesoep al roerend tot de soep mooi fluweelachtig bindt en door en door warm is.
  • 16 Niet meer laten koken! Snijd de zalm in reepjes.
  • 17 Hak de dille fijn.
  • 18 Breng de aspergesoep op smaak met wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
  • 19 Schep de soep in warme diepe borden en leg een bergje van aspergekopjes en zalmreepjes in het midden.
  • 20 Strooi er wat dille over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.