recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witte bonensoep met knoflook en worst

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - gekookte worst (200 g)
  • - verse worst (saucijsjes) (200 g)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - vleesbouillon (1 liter)
  • - witte bonen (uit blik) (800 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Snijd de knoflook in plakjes; Snijd de rode paprika in reepjes; Snijd de verse worst (saucijsjes) in plakjes; Snijd de gekookte worst in blokjes; Hak de peterselie fijn.
  • 2 Verhit de helft van de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig.
  • 3 Voeg de bonen met vocht en de bouillon toe, breng alles aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • 4 Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook zachtjes tot de plakjes gaan kleuren.
  • 5 Schep ze op een bordje en bak de worstsoorten met de paprika in het bakvet in 3-5 minuten bruin en gaar.
  • 6 Pureer het bonenmengsel met een staafmixer tot een gladde soep.
  • 7 Roer het worstmengsel en de knoflook erdoor.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Schep de soep in kommen en strooi de peterselie erin.
  • 10 Wijntip: Stevige rode wijn, Côtes du Rhône, D’o, Côtes du Ventoux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.