recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Witte pizza met zalm en broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - bloem (400 gram)
  • - gedroogde gist (1 zakje)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - zout (1.5 theelepel)
  • - water (225 ml)
  • - broccolliroosjes (400 gram)
  • - Griekse yoghurt (250 gram)
  • - verse dille (fijngeknipt) (2 eetlepels)
  • - zalmfilet (400 gram)
  • - paprikapoeder (2 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Meng de bloem in een kom met de gist en het zout.
  • 2 Voeg al roerende het water en de helft van de olijfolie toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
  • 3 Kneed het deeg 5-10 minuten tot het soepel en elastisch is.
  • 4 Laat het deeg in de kom afgedekt met plasticfolie 30 minuten rijzen.
  • 5 Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
  • 6 Spoel de roosjes direct af onder koud water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  • 7 Meng de yoghurt met dille, zout en versgemalen zwarte peper.
  • 8 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 9 Verdeel het deeg in een stuk per persoon en rol deze uit tot dunne lappen van circa 15 cm.
  • 10 Leg de deeglappen op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk de yoghurt erover uit.
  • 11 Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de broccoliroosjes op het deeg.
  • 12 Strooi de paprikapoeder met wat peper en zout erover en sprenkel er olijfolie over.
  • 13 Bak de pizza's in de oven in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.
  • 14 Lekker met een frisse tomatensalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.