recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Wortelkoekjes met korianderyoghurt

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - ijsbergsla met tuinkruiden (1 zak)
  • - olijfolie (3 eetlepel)
  • - feta (100 gram)
  • - ui (1 )
  • - bospeen (250 gram)
  • - eieren (2 )
  • - gemalen komijn (3 theelepels)
  • - zelfrijzend bakmeel (150 gram)
  • - verse koriander (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - Griekse yoghurt (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de korinader fijn.
  • 2 Meng de yoghurt in een schaaltje met de koriander en wat zout en versgemalen peper.
  • 3 Roer in een kom het meel met de komijn, eieren en 75 ml water tot een stevig, dik beslag.
  • 4 Rasp de bospeen.
  • 5 Snijd de ui in dunne half ringen.
  • 6 Verkruimel de feta.
  • 7 Roer de geraspte wortel, ui en feta erdoor.
  • 8 Schep bergjes wortelbeslag in een koekenpan met hete olie en bak de wortelkoekjes in 4-6 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Verwerk de rest van het beslag op dezelfde manier.
  • 10 Verdeel de ijsbergsla over borden en leg de wortelkoekjes erop.
  • 11 Schep in het midden een flinke lepel korianderyoghurt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.