recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalm 'en papillote'

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - droge witte wijn (6 eetlepels)
  • - verse tijm of oregano, fijngeknipt (2 eetlepels)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - olijven, zwart zonder pit (6 )
  • - rode ui in dunne ringen (1 )
  • - paprikapoeder (3 theelepels)
  • - zalmfilet in 4 gelijke porties (500 gram)
  • - courgette in dunne plakjes (1 )
  • - sinaasappels (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Knip vier stukken bakpapier van 30 x 30 cm.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Schil de sinaasappels dik, zodat u geen wit meer ziet, en snijd ze elk in zes mooie plakken.
  • 4 Vang hierbij het sap op.
  • 5 Leg de stukken bakpapier naast elkaar neer en verdeel de plakjes courgette dakpansgewijs in het midden; de randen moeten leeg blijven.
  • 6 Wrijf de stukken zalm in met sinaasappelsap, zout, paprikapoeder en versgemalen peper.
  • 7 Leg een stuk zalm op elk stuk bakpapier met courgette.
  • 8 Snij de olijven in plakjes.
  • 9 Leg de plakjes sinaasappel dakpansgewijs op de kabeljauw en verdeel de uienringen, olijven, kappertjes en kruiden erover.
  • 10 Besprenkel met de wijn.
  • 11 Vouw het bakpapier rond de vis omhoog en vouw dicht tot pakketjes.
  • 12 Niet ze zo nodig vast.
  • 13 Leg de pakketjes op de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven.
  • 14 Laat de vis in 20-25 minuten gaar worden.
  • 15 Leg de pakketjes op borden.
  • 16 Lekker met gebakken krieltjes en sperziebonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.