recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmburger met doperwtensalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - komkommer (1 )
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - rode ui (1 kleine)
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - oud witbrood (2 sneetjes)
  • - ei (1 )
  • - diepvries wilde zalm (400 gram)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - minikrieltjes (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat de zalmfilets en de doperwten ontdooid zijn.
  • 2 Bak de krieltjes in een hapjespan met de helft van de margarine afgedekt in 10 minuten gaar, bak ze daarna zonder deksel in nog 2-4 minuten bruin.
  • 3 Pureer de zalm in de keukenmachine of hak de vis heel fijn.
  • 4 Splits het ei.
  • 5 Verkruimel het witbrood.
  • 6 Meng het eigeel met een kwart van het broodkruim, het zout en wat peper erdoor en vorm het tot een bruger per persoon.
  • 7 Wentel de burgers door het eiwit en het broodkruim en bak ze in een koekenpan met de rest van de margarine in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Pers het sap van de sinaasappel.
  • 9 Snipper de ui heel fijn.
  • 10 Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • 11 Meng in een schaal het sinaasappelsap met de dressing en ui en schep de erwtjes en komkommer erdoor.
  • 12 Serveer de zalmburgers op borden met de krieltjes en salade ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.