recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmfilet met mozzarella en tomaatjes uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - boter (2 gram)
  • - tomaatjes (12 )
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - rode ui (klein) (1 )
  • - mozarella (1 bol)
  • - citroen (0.5 )
  • - zalmfilet van 125 gram (4 stukken)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Rasp en pers de citroen.
  • 3 Snijd twee plakjes mozzarella per persoon.
  • 4 Snipper de ui heel fijn.
  • 5 Hak de dille en peterselie fijn.
  • 6 Snijd de boter in kleine klontjes.
  • 7 Wrijf de stukken zalmfilet in met zout, versgemalen peper en citroensap en leg ze in een ingevette lage ovenschaal.
  • 8 Leg op elke filet twee plakjes mozzarella en strooi de citroenrasp, ui en kruiden met nog een beetje zout en peper erover.
  • 9 Kruis de tomaten aan de bolle kant in en zet ze met deze kant naar boven rond de zalmfilets.
  • 10 Verdeel de klontjes boter over de zalm en de tomaatjes.
  • 11 Bak de zalm en tomaatjes in de oven in 25 minuten gaar.
  • 12 Lekker met een salade van ijsbergsla met radijsjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.