recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmfilet uit de oven met basilicumsaus

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - zalmfilet met dille (4 stukken)
  • - citroen (1 )
  • - bosuitjes (3 )
  • - peultjes (200 gram)
  • - basilicum (30 gram)
  • - slagroom (250 ml)
  • - boter (1 eetlepel)
  • - water (50 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met krieltjes en een frisse sla.
  • 2 Voorbereiding: rasp en pers de citroen; snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm.
  • 3 Wrijf de filets in met zout, peper en citroensap, leg ze met de roze kant naar beneden in een lage ovenschaal en marineer ze 10 minuten.
  • 4 Schuif de schaal in de oven, schakel de oven in op 175 °C en laat de vis in 20-25 minuten net gaar worden.
  • 5 Smoor de bosui en peultjes met de boter en de afgemeten hoeveelheid water afgedekt zachtjes gaar.
  • 6 Pureer het basilicum met de citroenrasp en de room in de blender of met een staafmixer.
  • 7 Voeg zout en peper naar smaak toe en verwarm de saus 3-4 minuten op zacht vuur.
  • 8 Serveer de zalmfilet op warme borden met de basilicumsaus en peultjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.