recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmpakketjes met witte wijnsaus

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - slagroom (250 ml)
  • - peterselie (2 takjes)
  • - sjalotje (1 stuks)
  • - droge witte wijn (0.5 fles)
  • - boter (50 g)
  • - zalmfilet (4 stukken)
  • - rode uien (2 stuks)
  • - haricots verts (200 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met bruin stokbrood of kleine timbaaltjes van gele rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rode uien in dunne partjes; Snipper de sjalotje.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 4 Kook de haricots verts in 4-6 minuten beetgaar, laat ze goed uitlekken.
  • 5 Verdeel de boontjes en ui over 4 stukken bakpapier.
  • 6 Wrijf de zalm in met zout en peper en leg ze met een klontje boter erop op de groente.
  • 7 Vouw de het bakpapier tot pakketjes dicht en verwarm ze 20-25 minuten in de oven.
  • 8 Kook in een wijde pan de wijn met sjalot en peterselie in tot nog een kwart over is.
  • 9 Zeef het vocht, roer de room met zout en peper erdoor en kook het geheel in tot een fijne saus.
  • 10 Klop van het vuur af de rest van de boter erdoor.
  • 11 Zet de pakketjes op borden, vouw ze open en schenk wat saus over de vis.
  • 12 Geef de rest van de saus erbij.
  • 13 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Montalto Chardonnay of Vina Maipo Chardonnay.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.