recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmquiche met paprika, venkel en zalm

Hoofdgerecht
4 personen
115 min
Ingrediënten
  • - zalmfilet, in blokjes (200 gram)
  • - verse dille, fijngehakt (2 eetlepels)
  • - citroen (rasp en sap) (0.5 )
  • - griekse yoghurt (150 gram)
  • - eieren (4 )
  • - venkelknol (1 )
  • - paprika (geel) (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - water (1 eetlepel)
  • - eierdooier (1 )
  • - roomboter, in blokjes (125 gram)
  • - bloem (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een kom de bloem met wat zout, de blokjes boter, de eidooier en het water en kneed alles met koele handen snel tot een homogeen deeg.
  • 2 Voeg eventueel nog iets meer water toe als het te kruimelig blijft.
  • 3 Vorm een deegbal en laat deze verpakt in huishoudfolie in de koelkast een half uur minuten rusten.
  • 4 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dunne ronde lap van dertig cm doorsnee.
  • 5 Leg deze in de vorm en druk hem aan de rand goed aan.
  • 6 Laat de taartbodem nog een kwartier in de koelkast rusten en verwarm intussen oven voor op 190°C.
  • 7 Snij de paprika in dunne reepjes en schaaf de venkel in dunne repen.
  • 8 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roerbak de paprika en venkel drie minuten tot de groenten wat zachter worden.
  • 9 Strooi er wat zout en peper over en verdeel de groenten over de taartbodem.
  • 10 Klop in een kom de eieren los met Griekse yoghurt, citroenrasp, dille en wat zout en peper.
  • 11 Strijk dit mengsel over de groenten uit.
  • 12 Wrijf de blokjes vis in met wat citroensap, zout en peper en druk ze in het eimengsel.
  • 13 Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in een half uur goudbruin en gaar.