recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zalmspies met garnalen

Bijgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - dille (2 eetlepels)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - ontdooide gepelde diepvriesgarnalen (16 )
  • - zalmfilet (500 gram)
  • - wortelballetjes (16 )
  • - broccoliroosjes met een stronk van 1 cm (16 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: 4 lange metalen spiesen (33 cm) of 8 houten, in water geweekt.
  • 2 Kook de broccoliroosjes en wortelballetjes beetgaar.
  • 3 Snijd de zalmfilet in stukjes zodat u per spies 5 stukken heeft.
  • 4 Rijg 4 beetgare wortelballetjes, 4 beetgare broccoliroosjes, 5 stukken zalmfilet met huid en 4 diepvriesgarnalen aan elke spies.
  • 5 Klop een marinade van de citroensap met de olie, dille en wat zout en versgemalen peper.
  • 6 Bestrijk de spiesen met marinade, grill ze (eventueel met aluminiumfolie eronder)15 cm boven gloeiend houtskool in 4-6 minuten rondom gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.