recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zelfgemaakte chocoladeflikken.

Bijgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - ronde uitsteekvorm of glas van 5 cm.
  • - bakplaat met bakpapier
  • - sesamzaad (4 eetlepel(s))
  • - sinaasappel, geraspt (1 )
  • - (extra) pure chocolade (400 gram)
  • - gekonfijte gember (10 bolletjes)
Bereidingswijze
  • 1 Breek de chocolade in stukjes.
  • 2 Hak de helft van de gemberbolletjes heel fijn en snijd de andere gemberbolletjes in flinterdunne plakjes.
  • 3 Leg de stukjes chocolade in een kom en hang deze in een pan boven een laag kokend water.
  • 4 Laat de chocolade smelten en roer regelmatig.
  • 5 Neem als alle chocolade gesmolten is, de kom uit de pan en roer de sinaasappelrasp met de sesamzaadjes en de fijngehakte gember door de chocolade.
  • 6 Schep met een lepel bergjes chocolade op de bakplaat met bakpapier en laat deze uitvloeien tot flikken.
  • 7 Druk ze eventueel met de bolle kant van de lepel iets platter.
  • 8 Druk de plakjes gember in de flikken.
  • 9 Laat de chocoladeflikken in de koelkast in 1 uur helemaal opstijven.
  • 10 Serveer de flikken in een mooi schaaltje.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.