Ga naar de hoofdinhoud

Zelfgemaakte chocolademelk

4 personen Gemiddeld 20 minuten Bijgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Hak de noten fijn en rooster ze in een kleine koekenpan lichtbruin en roer er een 1/3 deel van suiker door. Schep de nootjes op een bordje en laat ze afkoelen. Maak ze los met een bolle kant van een lepel. Hak de chocolade in stukjes. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zwarte merg eruit. Roer in een kommetje de cacao en de rest van de suiker los met 1/10 deel van de melk. Schenk de rest van de melk in een pan en klop het cacaomengsel en het vanillemerg er met een garde door. Breng het cacaomengsel al roerende aan de kook. Voeg de stukjes chocolade toe en laat ze al roerende smelten. Schenk de warme chocolademelk in de mokken en spuit er een flinke toef slagroom op. Strooi de nootjes erover.
Aanvullende benodigdheden - grote glazen mokken
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden recepten